In mijn therapie en coaching gebruik ik mijn opleidingen, ervaringen en kennis uit de reguliere gezondheidzorg (waarbij de behandeling zoveel mogelijks op evidenced based/ wetenschappelijk bewezen methodes is gebaseerd).

Én ik gebruik mijn opleidingen, ervaringen en kennis uit de holistische, complementaire en alternatieve geneeskunde.

Ik ben geregisterd bij het C.A.T. (Collectief Alternatief Therapeuten). Dit is een multidisciplinaire beroepsorganisatie voor alternatieve therapeuten die een kwaliteitsgarantie geeft.
Ik maak gebruik van:
-Ons bewuste denken
-Werken met onze gedachten & intentie
-Werken met energie
-Werken met je onderbewuste en je innerlijke wijsheid
-Ontspanningsoefeningen, meditatie & mindfulness
-Adem- ontspanningsoefeningen (AOT)
-Theta-healing
-Trauma verwerking
-Tapping (EFT)
-Innerlijk kind werk
-Symboliek van een klacht of aandoening
-Manifestatiekracht
-Wetenschap (Evidence based methodes)
-Neurolinguïstisch programmeren (NLP)
-Lichaam, geest en zielMijn begeleiding is gebaseerd op:

Samenwerking lichaam, geest en omgeving
Het biopsychosociaal model gaat over het menselijk functioneren, met aandacht voor biomedische aspecten, psychologische en sociale factoren die mede bepalend zijn voor ziekte en het genezingsproces. Volgens dit model bestaat er een onderscheid tussen ziekte en symptomen of klachten. Niet ieder symptoom of elke gezondheidsklacht heeft ziekte als oorzaak en niet iedere ziekte geeft klachten of symptomen. Gezondheid en ziekte bestaan uit zowel lichamelijke als gedragsmatige/psychologische en sociale invloeden.

Het zelfgenezend vermogen van het lichaam
Dit gaat uit van de innerlijke kracht die probeert lichaam en geest zo gezond mogelijk te houden. Het zelfgenezend vermogen kan ongunstig beïnvloed worden door allerlei vormen van lichamelijke en emotionele stress en dreigend gevaar zoals slechte voeding, bacteriële en virale infecties, maar ook bijvoorbeeld psychotrauma, meerdere ziekten tegelijk of zware ziekte.
Het zelfgenezend vermogen is iets wat zich voornamelijk afspeelt in het onbewuste.
Een simpel voorbeeld hiervan is het herstellen van een verkoudheid, stress of een wondje.

De kracht van je onderbewuste
Met het onbewuste en het onderbewuste worden processen zoals gedachten en gevoelens bedoeld die niet, of niet onmiddellijk, voor het bewustzijn toegankelijk zijn, en die iemands gedrag en gevoel kunnen beïnvloeden. Er wordt beweerd dat 90% van ons handelen en onze gevoelens gebaseerd zijn op overtuigingen die wij onbewust geloven. We kunnen dus bewust over ons gedrag en gevoel blijven praten en denken, maar de basis en het werkelijke probleem zit veel dieper; namelijk in ons onderbewuste. Met ontspanningsoefeningen hebben we hier toegang toe, en kunnen we gemakkelijk inzichten krijgen en veranderingen aanbrengen. Ons onderbewuste beschikt over een enorme innerlijke wijsheid.

Alles is energie
Ik geloof erin dat gedachten, emoties, geld, tijd & spullen allemaal bestaan uit energie. Alles wat met liefde, plezier en geluk te maken heeft laat energie stromen. En alles wat met angst, boosheid, verdriet te maken heeft maakt het leven zwaar en laat processen stagneren (waaronder trauma). De Wet van de Aantrekkingskracht (Law of Attraction) is hierop gebaseerd. Het opnieuw herinneren en voelen dat wij ook deze liefde in ons hebben is zeer waardevol. En het helen of herprogrammeren van angst, boosheid, verdriet en trauma maakt ons leven daarna gemakkelijker.


Ik zal altijd (juist met mijn wetenschappelijke achtergrond) kritisch blijven kijken naar de methode en technieken die ik leer, eigen maak en vervolgens toepas in mijn therapie en coaching. Ook blijf ik constant in ontwikkeling met diverse scholingen.

Desiré van Nieuwenhuizen
Holistisch therapeut & coach
Master Of Science psychosomatische (fysio)therapie
Medisch intuïtief Thètahealer

Volg mij ook op:

Desiré van Nieuwenhuizen- Holistisch Therapeut & Coach

Desiré van Nieuwenhuizen.nl

Desiré van Nieuwenhuizen Msc.

Vrijblijvend

KENNISMAKEN?

Spreek ik je aan?
Spreekt mijn methode jouw aan?

Laten we kennismaken en onderzoeken of ik je verder kan helpen!

Je bent welkom