Wie is Desiré?


Ik ben open, empathisch, 'to the point', intuïtief, een analyseerder (wetenschapper) en een optimaliseerder.

Samen met mijn man Sander en onze zoon Jorick (5 jaar) wonen wij op de mooie Veluwe in Putten.

Je kunt mij wakker maken voor dansen, zingen, lezen, studeren, (recreatief) fietsen, filosoferen en voor verbeterprojectjes. Én ik hou ook erg van uitslapen.

Mijn werkwijze als therapeut, coach en ondernemer is: praktisch, begripvol, diepgaand, doortastend en breed denkend.
Na mijn havo wilde ik graag iets gaan studeren waarmee ik mensen en hun gezondheid verder zou kunnen helpen. Ik hou niet zo van bloed en slijm, dus leek fysiotherapie mij een goede optie. Boeiend om te leren hoe de mens in elkaar zit en zo iemand te kunnen begeleiden.

Na een aantal jaren werken, werd het mij steeds duidelijker dat op dat bewegingsapparaat van spieren, gewrichten en botten ook een heel duidelijk hoofd zit. En dat dit hoofd een hele belangrijke rol speelt in hoe wij de wereld, onszelf en onze gezondheid ervaren. Vandaar dat ik daarna heb gekozen voor de universitaire master Psychosomatische fysiotherapie. Hier leerde ik veel over de samenwerking tussen lichaam, geest en onze omgeving (Somatiek, psyche en sociaal). De psychosomatische fysiotherapeut is gespecialiseerd om te werken met chronische begrepen en onbegrepen klachten, dit evt. in combinatie met angst, stress, burn-out, depressie -klachten.

Ik vond hier echter alleen nog steeds niet alle antwoorden die ik zocht, dus ben ik verder op onderzoek gegaan en kwam ik uit in de meer alternatieve, integratieve en filosofische, nóg meer holistische hoek. Holisme, betekent ''geheel''. Waarbij je de mens kan zien op 5 niveau's: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en ziel/ je hart.

Als psychosomatisch therapeut had ik al leren kijken en werken naar de onderdelen fysiek, mentaal en emotioneel. Vervolgens heb ik mij met behulp van verschillende opleidingen ook geschoold op de thema's energie en ziel.

Je kunt hier meer over mijn werkwijze lezen.

Ik nodig je graag uit om kennis te maken met mijn werkwijze en mogelijk kan ik ook jou vooruit helpen naar een leven met meer balans, harmonie, vertrouwen en plezier.
Zullen we kennismaken?
Desiré van Nieuwenhuizen
Therapeut & Coach
Praktijk voor Psychosomatische-, Psychosociale- & Massagetherapie

Volg mij ook op:

Desiré van Nieuwenhuizen - Therapeut & Coach

Desiré van Nieuwenhuizen.nl

Desiré van Nieuwenhuizen Msc.

Vrijblijvend

KENNISMAKEN?

Spreek ik je aan?

Laten we kennismaken en onderzoeken of ik je verder kan helpen!

Je bent welkom